Latvijā

tinyBuild atvērs studiju Rīgā

tinyBuild atvērs studiju Rīgā

Elviss Strazdiņš, 02.07.2019

Starptautiskais spēļu izstrādātājs un izdevējs tinyBuild jūlija beigās plāno atvērt ofisu Rīgā. Kā ziņo tinyBuild līdzdibinātājs un izpilddirektors Alekss Ničiporčiks (Alex Nichiporchik), Rīgā plānots portēt spēles uz iepriekšējās paaudzes konsolēm un jaunām tehnoloģijām, izstrādāt spēles mākoņdatošanas servisiem, kā arī izstrādāt jaunas spēles. Jauno spēļu izstrāde notiks inovatīvā veidā – to idejas izstrādās spēļu izstrādes maratonu formātā, līdzīgi kā Global Game Jam. Rīgas ofisā strādās 50 – 60 cilvēku, un tajā galvenokārt plānots nodarbināt izstrādātājus no NVS valstīm kā arī no tādām valstīm kā Zviedrija, Somija un Dānija, taču tiks meklēti arī vietējie speciālisti.

Kā ziņo geekwire.com, tinyBuild 2019. gadā ir piesaistījis 15 miljonu eiro investīcijas savas studijas paplašināšanai. Kā galveno iemeslu izvēlei atvērt ofisu tieši Rīgā Alekss min tieši pilsētas multilinguālo vidi. Cilvēkiem no ārvalstīm šeit ir daudz mazāk problēmu komunicēt krievu vai angļu valodā kā citās Eiropas pilsētās.

tinyBuild tika dibināts 2011. gadā un ir izdevis vairākus desmitus spēļu, kuru sarakstā ir tādas populāras spēles kā No Time to Explain, Party Hard, Clustertruck un Hello Neighbor. Uzņēmums nodarbojas ne tikai ar izdošanu, bet arī pats izstrādā spēles.

Pagaidām tinyBuild nav publicējis vakanču sarakstu, taču, lai pieteiktos darbam šajā uzņēmumā, sūtiet pieteikumus angļu valodā uz  jobs@tinybuild.com.

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli