Ziņas

Latvijas spēļu izstrādes marta apskats

Latvijas spēļu izstrādes marta apskats

Linda Strazdiņa, 31.03.2021

LSIA jau desmito reizi izsludina video spēļu izstrādes konkursu “Beidz runāt, sāc darīt 10”. Konkurss tiek rīkots, lai veicinātu video spēļu izstrādi Latvijā un mudinātu ikvienu nozares entuziastu savus spēļu projektus publicēt un ar tiem dalīties plašākai publikai, saņemt par tiem atsauksmes un turpināt darbu, lai tos pubilcētu arī kādā no spēļu publicēšanas veikaliem. Tas sāksies 3. aprīlī un beigsies 2. maijā, iesniegtās spēles tiks vērtētas divās kategorijās - publikas balsojuma un žūrijas vērtējuma, abās no tām tiks pasniegtas naudas balvas. Plašāk par pašu konkursu lasi šajā rakstā.

Nauris Amatnieks publicējis pikseļmākslas portretu ģenerēšanas rīku “Pixel Portrait Maker“ ar kuru iespējams izveidot portretus ar dažādām gan pielāgošanas, gan nejaušas dažādošanas funkcijām. Iegūtos portretus var brīvi lietot savām vajadzībām gan spēlēs, gan citur.

Galda spēļu uzņēmums "Brain Games" izziņo, ka drīzumā viņu veidotajai spēlei "Iron Forest" gaidāma kampaņa pūļa finansēšanas vietnē "Kickstarter". Pie spēles strādā jau popularitāti un atzinību ieguvušās spēles "ICECOOL" autori, attīstot tālāk spēles kauliņu iegriešanas mehānismu nākamajā līmenī.

Anatolijs no “Game Insight” izsmeļošā video tūrē stāstīja par uzņēmuma populārākajām spēlēm, kuras ir pieejamas spēlētājiem jau desmit gadus un dalījās vīzijā par nākotnes kazuālu spēļu spēlēšanu.

Andrejs un Ernests Kļaviņi izveidojuši izmeklēšanas spēles prototipu, kurš pieejams itch.io vietnē. Spēlē pagaidām iespējams pieveikt pirmo mīklu un tās autori noteikti priecāsies par jebkādu atgriezenisko saiti, lai uzlabotu darbu pie tās tālākās attīstības.

Tas arī viss, ja marta apkopojumā esam palaiduši garām kādu svarīgu notikumu, priecāsimies par ziņu uz info@gamedev.lv.

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli