Ziņas

Latvijas spēļu izstrādes janvāra apskats

Latvijas spēļu izstrādes janvāra apskats

Linda Strazdiņa, 02.02.2021

Janvāra pašā sākumā neatkarīgais (indie) spēļu izstrādātājs un pikseļmākslinieks Nauris Amatnieks izziņoja, ka viņa veidotā spēle “Bacon Rebellion” ir publicēta Steam veikalā. Viņš pats to raksturo kā mazu un nedaudz muļķīgu šaušanas spēli ar skatu no augšas, kurā cūkas ir kļuvušas pavisam neprātīgas, klīstot pa laukiem un iznīcinot visu, kas gadās pa ceļam. Vienvārdsakot, spēlē vari izglābt pasauli no dumpīgām cūkām, stājoties tām pretī.

Šomēnes Steam veikalu papildināja arī Luksis Games veidotā “Winter Sleigh”. Spēle tiem, kuriem patīk īsta ziema, simulē laišanos lejā no kalna ar kamanām un iespēju pašam izveidot savus spēles līmeņus.

Coldwild Games apritēja pieci gadi. Viņi ir vieni no zināmākajiem neatkarīgajiem (indie) datorspēļu izstrādātājiem Latvijā. Divu cilvēku komanda, kuriem Steam veikalā ir atrodamas piecas viņu veidotās spēles. Viņu populārākā spēle ir Merchant of the Skies, kura 2019. gadā saņēmusi tādus apbalvojumus kā “Labākais geimplejs”, “Labākā grafika”, “Labākā datorspēle” un “Latvijas Spēļu gada balvu”. Tai ir pārdotas 50000 kopijas uz visām platformām kopumā. Plašāk par Vladimira pārdomām par Coldwild Games pirmajiem pieciem gadiem varat lasīt viņa blogā.

Latviešu valodas aģentūra izziņoja izglītojošo spēli 6.-9. klašu skolēniem “Vai zini terminus?”, kurā pēc dotā termina apraksta tas ir jāuzmin.

Arī Valsts izglītības attīstības aģentūras izziņoja spēli 1.-6. klašu skolēniem “Kļūšu par profesionāli”. Lai arī tā publiski pieejama kopš pagājušā gada decembra, janvārī ar to plašāk Zoom konferencē iepazīstināja visus interesentus, tajā skaitā pedagogus un vecākus, ar kuriem jaunāko klašu skolēniem ir ieteicams spēlēt kopā šo spēli. Spēlē var iepazīt 37 profesijas un to darba vidi, pienākumus, kā arī spēlēt veiklības mini spēles.

Mēneša izskaņā notika nu jau ikgadējais 48 stundu spēļu izstrādes pasākums “Global Game Jam”. Lai arī pasākums pasaulē līdz šim izcēlās ar to, ka tas klātienē vienlaicīgi visā pasaulē, dažādās lokācijās spēja pulcēt rekordlielu dalībnieku skaitu, šogad tas pirmo reizi tā 13 gadu pastāvēšanas vēsturē notika attālināti. Šogad “Global Game Jam Online Latvia” pārstāvēja 63 dalībnieki, apvienojoties komandās un izstrādājot 15 spēles. Kopumā pasaulē vienlaicīgi šajā džemā piedalījās 28000 dalībnieki no 104 valstīm, izveidojot vairāk kā 6000 spēles.

Visus spēļu izstrādes entuziastus, kuri vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu, aicinām sekot līdzi jaunumiem, kad notiks Global Game Jam Next, kurš paredzēts tieši gados jaunākai paaudzei un ir plānots šā gada vasarā.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli