Ziņas

Pašmāju kolektīvajā ieguldījuma platformā pirmā spēle -  “Lāčplēsis”

Pašmāju kolektīvajā ieguldījuma platformā pirmā spēle - “Lāčplēsis”

Linda Strazdiņa, 22.04.2015

Kopš 21. aprīļa sāk darboties Latvijā radīta kolektīvā ieguldījuma platforma “Projektu banka”, kas ļauj sabiedrībai nozīmīgiem projektiem piesaistīt līdzcilvēku finansējumu. Viens no pirmajiem projektiem ir arī datorspēles izstrāde pēc eposa “Lāčplēsis” motīviem.

Kā stāsta spēles autori, tā ir asa sižeta piedzīvojumu spēle, kuras galvenais varonis ir Lāčplēsis, kuru būs iespējams vadīt ar vienu taustiņa klikšķi, vai vienu pirksta pieskārienu uz mobilajām ierīcēm. Uz doto brīdi spēlei plānots izveidot divu stundu garu saturu, un tā būs pieejama uz Windows, Windows Phone, iOS, Android un OS X operētājsistēmām. Katrs no spēlē sastopamajiem tēliem ir balstīts uz kādu no latvju mītiem, vai arī ņemts no tautas varoņeposa par Lāčplēsi varoņiem, taču spēles pasaule tiek veidota pēc autoru interpretācijas, ne tādas, kādu to ir attēlojuši mākslinieki pirms tam. Ar spēli plānots ieinteresēt ne vien Latvijas jauniešus, bet arī cilvēkus ārpus Latvijas, piesaistot tos mūsu kultūrai. Plašāk ar projektu varat iepazīties tā “Projektu bankas” sadaļā.

Spēli izstrādā: Elviss Strazdiņš (programmētājs), Nauris Krauze (mākslinieks) un Linda Gendrika (līmeņu dizainere).

Pasaulē kolektīvā ieguldījuma vietnes pēdējo gadu laikā ir ieguvušas lielu popularitāti ar tādiem portāliem kā Kickstarter.com un Indiegogo.com, kas kļuvušas par nozīmīgu radošo projektu finansēšanas instrumentu. „Projektu banka” ir vienīgā Latvijā radītā vietne, kas paredzēta vietēja mēroga projektiem.

„Projektu banka” top ar Sabiedrības Integrācijas fonda atbalstu. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Pašmāju kolektīvajā ieguldījuma platformā pirmā spēle -  “Lāčplēsis” image 1 Pašmāju kolektīvajā ieguldījuma platformā pirmā spēle -  “Lāčplēsis” image 2 Pašmāju kolektīvajā ieguldījuma platformā pirmā spēle -  “Lāčplēsis” image 3

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli